fredag 13 juli 2012

Kampen som inte tystnat

Det  har snart gått ett år sedan Utöya. Terroristen ville för evigt tysta unga politiskt medvetna antirasister. Och vi var nog flera som svor på att det skulle misslyckas. Jag minns åklagaren som namngav alla dem en efter en som mördats den där dagen för snart ett år sedan och  minns hur människor grät stilla i rättssalen och att rösten hos åklagaren nästan inte bar och inte var oberörd inte en enda gång.



De finns rasistiska grupper i nästan  alla sociala medier vilka sannerligen inte blivit färre. Muslimhatet har inte blivit mindre det finns lite överallt och i vissa sammanhang så finns det mycket islamofobiska tendenser. Den demografiska frågan och våldsbenägenhet kopplat till kultur. I alla andra sammanhang pratar man om sociala faktorer och sociala villkor. Journalister som Belinda skriver krönikor om att muslimer granskas för lite och  att journalister inte vågar ta pappret från munnen rädda att bli kallade rasister.

  Det är inte sant muslimer granskas hela tiden i media och oftast utifrån förekomst av terrorism eller hedersvåld och sannerligen ingen positiv särbehandling.  Det tjatas och mals om och om igen om kulturens påverkan på individen negativt alltid negativt om personen kommer från ett utomeuropeiskt land. Tjatet fortsätter som en grammofon som hakat upp sig om det kontroversiella att ta ställning mot islam och att det är något som alla tänker men inte säger.
  Invandrare i Sverige granskas hårt utifrån att de är potentiella förövare men sanningen är den att invandrar oftare är ett brottsoffer än vanliga Svenskar.
 En  grupp på facebook som heter "Vi tar kampen" vi är en grupp vänsterpartister som gör en dagens insats och går in och besvarar rasistiska inlägg i en samlad aktion.. Det har gjort skillnad i kommentarsfälten.En bok av Alex Bengtsson med flera som heter "Positiv antirasism". En rolig och skarp blogg som heter Inte rasist men....
Under veckan som kommer så har Göteborgs distriktet en antirasistisk samling i sommarkvällen 19e juli bestämt 18.00 i Gårdslokalen på andra lång. Vi kommer göra samlade insatser under veckan i bloggar, insändarsidor och andra sociala forum. Kampen dog inte på ön den låter sig inte tystas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar