lördag 17 september 2011

Partiledarfrågan

Många i Vänsterpartiet skriver om valet av ny partiledare. Jag tycker kongressen ska börja en process mot ett delat ledarskap ett parti är inte en person utan består av många personer och många behövs, många är en förutsättning för att politik ska bli verklighet.
Foto: Kalle Larsson


I regionen så har den rödgröna majoriteten drivit igenom att sjuksköterskor skall få specialistutbildning betald och det är självklart bra men så här blev fördelningen läkare 45 miljoner för att satsa på deras specialist utbildning sjuksköterskor 15 miljoner och undersköterskor fick bara 5 miljoner.
Jag känner mig faktiskt inte helt nöjd med den fördelningen och jag tycker inte V ska vara det heller. Vi måste tydligare stå för att arbetarklassen också får ta del av de högre utbildningarna.

Till partiledarfrågan så tror jag på att samtliga kandidater skulle axla uppdraget och att alla skulle göra det bra och då blir det svårt jätte svårt. Jag hoppas att det blir Hans Linde som blir partiledare . En viktig egenskap är ödmjukhet och en annan är kunskap det är få som har engagerat sig så mycket för de små människorna och ändå så uppdaterad på de stora sammanhangen Hans Linde besitter förmågan Tillbaka till VGR och budgeten vi kan mycket bättre och det ska vi visa!

1 kommentar:

  1. Håller med dig i mycket så klart,tex i delat ledarskap, men inte i att Linde skulle vara ödmjukheten själv.. Han är nog den av kandidaterna som jag minst förknippar med det ordet. Har svårt att "förlåta" honom för att han ivrade för surrogatmödraskap utan att ha nån koll på feminism eller vad partiet stod. En partiledare bör driva partiets och medlemmarnas linje o inte sätta sina egna åsikter före. Kramar Rylle

    SvaraRadera