söndag 18 september 2011

Valet ett år efter och rasismen

För ett år sedan så var det val vi skulle vinna och hoppades på det tyvärr blev det inte så.... Ett spöke var SD och SD vann mandat i riksdagen. Ett parti som växt fram ur en nazistisk rörelse och halvdant tvättat bort den bruna färgen från skjortorna.

SD spelar på folks rädslor inte på kunskap. SD har förändrat en politisk karta och tyvärr gjort att vi ser männskor från andra länder som ett problem. Problemet är dock att få svarar emot utan spelar med i en tro om att om vi diskuterar "dem" som ett problem så ordnar sig allt annat också.

Arbetslöshet är ett problem oavsett var man bor eller var i från man kommer

Hemlöshet är ett problem oavsett var man befinner sig

Ohälsa är ett problem

Att bli utslagen är ett problem

Moderaterna tror
nämligen att alla bara kan ta tag i sina egna liv på ett iskallt modernt

och indivualistiskt sätt. Inte helt lätt jag vet kollegor som bytt namn för att överhuvudtaget få komma till intervju, som går med på att ha sjuksköterskekårens i särklass sämsta löner och jobbet går ändåtill en svensk nyexaminerad sjuksköterska.

Färgen går aldrig ur dessa brunaskjortor och de som i kläder sig dessa synligt eller osynligt.Att söka asyl handlar om en mänsklig rättighet inte om att ta emot de "som sköter sig". Inte om man har rätt kompetens och har möjlighet till ett yrke. Alliansen har bedrivit en politik som handlar om att de som kan tillföra något alltså arbeta har rätt att komma hit . Svenska ska man kunna och man ska skriva ett prov samt helst inte ha några religiösa attribut och då anser jag att man spelar med i SDs förenklade analyser om flykting politik Vi går motett rasistiskt samhälle där vi ständigt tenderar att hamna utanför Auschwitz portar utan att förstå varför

Människor är människor och vi är ibland ok och ibland mindre ok ett anständigt samhälle ser till alla och tillåter oss att vara just människor med fel brster men också tillgångar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar