måndag 12 mars 2012

Ett hjärta bakom siffrorna

En annan blogg heter hjärtat bakom siffrorna och bloggisten heter Camilla gift med Taher och tillsammans har de en dotter. Taher lever som papperslös i Sverige hans fru är svensk och även deras gemensamma dotter. Taher flydde hit blev kär bildade familj. Det var tydligen fel ordning i alla fall för migrationsverket som inte tar hänsyn till att Taher pågrund av rådande omständigheter i Iran faktiskt inte bara kan åka tillbaka och ansöka om uppehållstillstånd på Svenska ambassaden i Teheran . Inte heller tas någon hänsyn till att Taher är gift och har ett barn Inte heller hans sviktande hälsa då han lever under en fruktansvärd press var viktig för migrationsverket utan förra veckan fick de besked om avslag på verkställighets hinder . Jag vill också på något sätt förklara varför det inte är så himla lätt att ta sig till Teheran och få till en ansökan om permanent uppehållstillstånd.
Iran är en diktatur som tillämpar både dödsstraff och tortyr. Det räcker med att uttala sig regimkritiskt eller att du umgås med någon som gjort det . Det är inte ovanligt att personer som avvisats till Iran bemöts med misstro hämtas av polis misshandlas vid förhör. Ibland misslyckas avvisning därför att Iran inte vill kännas vid personer som flytt. I vissa delar tillämpas ganska primitiva lagar en sådan är ett Fatwa som betyder att du är ett villebråd vem som helst har rätt att döda dig för att du uttryckt dig nedsättande om islam. En mycket känd författare Salman Rushdie fick ett Fatwa uttalat på grund av sin bok Satansverserna av dåvarande Ayatollan Irans högsteledare. Domen är fortfarande inte upphävd. Om man googlar på Iran och Amnesty så finns det så många poster där Amnesty International  uttalar kritik mot Iran för att de konsekvent bryter mot de mänskliga rättigheterna att de blir svårt att räkna dem.
 Ingen människa väljer frivilligt att leva som papperslös i Sverige  eller i något annat land ofta handlar det om en sista desperat utväg.I  bloggen hjärtat bakom siffrorna så skriver Camilla om kärleken hopplösheten och kampenhttp://hjartatbakomsiffrorna.blogg.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar