måndag 6 februari 2012

Fattiga

Fattigdomen ökar och vid alliansens tid vid makten är det bara att konstatera att allt fler hamnar under den gräns som kallas fattigdom. Idag hamnar mer än 12 procent där och det är en ökning med 2,5% Vad menas då med fattigdom jo att behöva räkna ut vilka räkningar som man inte kan betala om man måste ha ett par nya skor till sina barn. Fattiga undersköterskor som inte har råd med att ta sina fyra semesterveckor under en och samma månad . Semesterresor som blir till drömmar i skolbarns uppsatser och som Kajsa Ekis Ekman skriver i dag i expressen så handlar det inte om Thailand.
Hälsan blir sämre och man kan faktiskt se i munnen på folk vilka som är fattiga och vilka som inte är det, liksom att hälsan i Göteborgs nordöstra förorter är påtagligt sämre. Det pratas om levnadsvanor som underförstått är något vi själva styr över istället för levnads villkor som handlar om strukturer som individen inte alltid styr äver själv utan beror på hur samhället formas.
På listan vilka som riskerar att bli fattiga finns pensionärer, ensamstående föräldrar föräldrar med fler än tre barn utom europeiska invandrare oavsett när de bosatte sig i Sverige löper 45% risk att hamna under gränsen för fattigdom. Det är ingalunda ett jämlikt samhälle som Fredrik under sin tid som statsminister skapat.  Det har skapats ett utanförskap där vissa uppenbarligen inte ska ha eller rent krasst inte har tillträde till rikedomen. http://www.expressen.se/debatt/1.2700450/kajsa-ekis-ekman-reinfeldt-trivs-du-med-fattigdomen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar