måndag 10 oktober 2011

Att stå upp för grundläggande värden

I går så var det partiledar debatt och varken S eller V var med. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna är inte i opposition tillsammans med Sverigedemokraterna .
Vänstern är motståndare till allt som SD står för. Sverige demokraterna är sprungna ur ett nazistisk och rasistisk rörelse Bevara Sverige Svenskt och Nordiska rikspartiet som under 80-90 talet var ganska få till antalet rörelsen var våldsam och företrädarna var emot blandning av raserna. BSS var mycket starkt influerad av vit makt rörelsen. Partiet Sverige demokraterna bildades 1988.
Grundtesen  var och är att invandring och mångkultur är roten till allt ont. Deras åsikter i abortfrågan handlar till stor del om att begränsa möjligheten till abort för att på så sätt bibehålla  den svenska rasen och inte om något etiskt spörsmål om när livet börjar. Partiet är även homofobiskt vilket går tillbaka till nazisympatierna. Idag handlar största delen av rasistisk propaganda om hotet från islam och då vill de inplantera en rädsla för det annorlunda och konstiga. Om att muslimer skulle vara i grunden våldsamma och vilja ta över vårt land och vår kultur.

Flera av de representanter som sitter i kommun och landsting för SD har ett nazistiskt förflutet  EXPO har hittat 20 kandidater i valet 2010. Patrik Ehn som är gruppledare för Sverige demokraterna i Västra Regionen är en av de som EXPO pekat ut.Han har bland annat varit medlem i NRP  och signerat sina mejl med Sieg Heil.(källa Expo 2010)http://expo.se/2010/val-2010-sd-toppkandidat-skrev-nazihalsningar-i-interna-mejl_3330.html).  Jag har fått en kommentar från Alex B där han menar att det jag skrivit om Patrik Ehn har Expo inte påstått jag hänvisar därför till artikeln som jag använtmen vill understryka att det inte var sieg heil som Patrik skrev utan nationalsocialistiska hälsningar. Inte för att skillnaden är så stor men rätt ska vara rätt. Patrik Ehn har dock varit medlem i Nordiska Rikspartiet på 80talet och anger att anledningen var att han var antikommunist. Nordiska Rikspartiet var ett parti för nazistsympatisörer på 80-talet

Det här är bakgrunden till att vänsterpartiet och socialdemokraterna inte vill sitta och mysa med Jimmie Åkesson det är ett avståndstagande mot den rasistiska ideologi som SD står för. Vänstern och socialdemokraterna delar inte gemensam politik i opposition med ett parti som hyllar rasbiologi och nazivärderingar. Det handlar inte om placeringar i tv- soffor utan om att vi  inom vänstern ideologiskt inte kan mysa med brunskjortor i tv studion.


Anledningar till att Europa är restriktivt och försämrade förhållanden  för flyktingar är framväxten av flera högerextrema partier och finanskrisen.Framväxten av dessa partier påverkar ländernas flykting politik kommuners vilja att ta emot. Det är inte alls så att  de här ganska små partierna är oförargliga och ganska ofarliga. Högerextremism i kombination med finanskriser försämrar villkoren för de som måste fly och söka fristad. Vi kan göra skillnad ett sätt är att vägra myspys och trefikor i tv sofforna med rasistiska partier.

Jag har använt tidningen Expo som kartlagt SDoch dess sympatisörer som källa samt Aftonbladet

1 kommentar:

  1. Borgarna har vägrat att medverka i Debatter också, men då blev dom inte kritiserade i Media på det viset som Juholt, Märkligt!?
    http://www.expressen.se/debatt/1.2629179/thomas-bodstrom-svt-viker-sig-ofta-for-regeringens-krav

    T Lindholm

    SvaraRadera