torsdag 1 januari 2015

Det obegripliga

I år är det sjuttio år sedan det fruktansvärda uppdagades den 27e januari då  ryska trupper gick in i Auschwitz. De möttes av 7000 fullständigt utmärglade fångar. De hade utsatts för det fruktansvärda och näst intill det obegripliga, levande skelett som utgjorde de människor som var för sjuka för att delta i nazisternas evakuering .De så kallade dödsmarcherna mot andra läger som en panik åtgärd när ryskatrupper närmade sig Warzawa.
 
Den yttersta konsekvensen av rasideologi och fascism var nu uppenbara med flera tusentals barnskor hår som rakats av fångarna och gaskamrarna som de berättade om zyklon B som fanns kvar. 
Orden : aldrig mer sades om och om igen.
Bara sjuttio år senare så tågar nazister på våra gator. 
Sverige Demokraterna är medarrangör för minnesdagen av Förintelsen trots att Björn Söder uttalat att judar inte är riktiga. Förstår faktiskt inte hur man ens kan komma på att bjuda in ett uttalat rasistiskt parti till åminnelse av förintelsen
Förintelsen är den yttersta konsekvensen av Björn Söders uttalande och alla uttalanden som delar in människor i raser och att vissa är sämre än andra.
Vi glömmer inte förintelsens offer, vi glömmer inte att moské efter moské brinner. Vi förlåter inte 
No pasaran 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar