söndag 28 december 2014

Året som gick

Supervalåret har detta år kallats de långa analysernas och det feta valfläskets år . Decemberöverenskomelsen blev årets stora överenskommelse efter att den rödgröna budgeten fallit i början av december. Socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet regerar med en borglig budget. Hej då viktiga reformer såsom pengar till äldreomsorgen höjd a- kassa ett stopp för FAS 3.
Gårdagens glädje angående överenskommelsen visste inga gränser nu kommer vi att få inflytande sade Vänsterpartiet de sade flera andra partier också. Det här måste vara årets glädje utan substans 

Årets rasist där har vi flera som tävlar om förstaplatsen men vinnare är Mattias Carlsson som ägnade 30 minuter inför kameror och landets journalistkår att återigen beskylla invandrare för samtliga problem i Sverige liksom att ondgöra sig över muslimer i landet. 
Årets medlöpare blir då Sveriges journalistkår som lyssnade uppmärksamt utan att avbryta en enda gång under  SD s spektakel. Björn Söder är tvåa då han inte anser att judar och samer är riktiga svenskar.

Årets citat  Du är inte min talman med bästa riksdagskvinnan Rossana Dinamarca
Årets antifascististiska sommarpratare är Athena Farrakhozad som med dikter av Brecht och musik av Thåström drog på sig 18 anmälningar till radionämnden.
Årets Antifascist alla kategorier går till Showan Shattak som knivhöggs och skadades allvarligt när han attackerades av nazister. Han blev #kämpashowan med hela svenska folket.
Årets reality serie blir inte helt otippat Blåögon som skildrar ett rasistiskt parti förändringar i regeringsformen . Dikten hinner  i kapp sin samtid.

Supervalfläsket blev aldrig verklighet utan var ett luftslott det bidde ingen förbättring för de fattigaste tioprocenten utan den rödgröna minoritetsregering fick leka med borgarnas budget. De rika blir allt rikare och de fattiga allt fattigare. Socialdemokraterna blir de stora förlorarna och de förstår det inte



själva.

Nästa års stora utmaning blir att slå tillbaka mot den växande fascismen  strategiskt och metodiskt det kan inte vänta utan blir vår  absolut viktigaste uppgift. Genom att arbeta för bättre bostäder och framförallt fler. Fler arbeten och en bättre arbetsförsäkring. Fascism är ingen olycka det är människor som skapar rasistiska ideologier och därför kan människor också bekämpa och tillintetgöra fascismen.
Gott nytt år!




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar