onsdag 10 december 2014

Ansvaret ligger hos åskådaren

Vem bär ansvar för nyvalet och för en ökande rasism i samhället.? Jag får ibland höra att det är vi aktivisters fel och att det inte hjälper att anordna motdemonstrationer och vända ryggen skrika krossa rasismen.
Apropå helt meningslösa diskussioner så dividerar tre tyckare om det ska kallas ny eller extra val. Panelen glömmer det essentiella liksom väldigt många andra att valet är ödesval.



Ni som menar att det är vänsterns och våra aktivisters fel,hur tänker ni?
En viktig komponent till rasistiska partiers framgång är en tyst massa som är tyst och tror att tystnad hjälper och vägrar ställa sig på barrikaderna. Ansvaret är tyvärr ert ,ni som inte står där ute i manifestationer mot rasism utan gnäller på att vänstern kapat antirasismen.
Betänk att även ni stått på demonstrationer och påtalat vikten av människors lika värde pronerar att 87 procent gått ut manifesterat mot rasismen. Hade SD verkligen tagit sig in i riksdagen då?
Under kriget fanns stöd för ett nazistiskt parti upp emot 20% av väljarna. Partiet valde dock att avstå ett riksdags val eftersom de visste motståndet var betydligt större.
Liberaler betänk detta innan ni dömer oss! Tystnad är inget alternativ om vi inte åter vill stå i askan vid Auschwitz och undra vad som hände.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar