måndag 6 augusti 2012

Sökes mod och medmänsklighet i en tillsynes helt omänsklig flykting politik

En vän skrev fyndigt: att samtidigt som Curiosity landade på mars så körde gränspolisen med en ung från Aktion mot deportation som inte hann hoppa undan, en resapå tre km på fronten av bilen. Gränspolisen gjorde inga försök att stanna utan  den unge mannen fick med livet som insats hänga kvar.
En ung kristen man från Afghanistan skulle utvisas trots att han tidigare torterats i sitt forna hemland. Kan  undra om man inte finner mer mänsklighet på mars än i gränspolisens hjärta? Där kunde historien slutat och Sverige som tydligen vill ta världsrekord i antalet fällande domar i FN's tortyrkommitté. Kanske hade gränspolisenen  inte räknat  något så otippat som en enda modig människa! De är ganska få men de finns de där godhjärtade människorna som verkligen står upp för andra när det verkligen gäller. Han som faktiskt hängde på motorhuven är en, liksom Rosa Parks

Idag är modiga personer lätträknade men piloten på Lufthansas plan vägrade  ta med den afghanske flyktingen på planet så utvisningen kunde inte verkställas. Det finns hopp om mänskligheten här även på vår planet.
Detta skriver jag med risk om att få kommentarer om att gränspolisen bara gör sitt jobb och att det är synd om dem.
Gränspolisen som väljer att köra igenom en grupp aktivister där personer hamnade på fronten av polisbilen och att det var ett rent under att ingen skadades.
Efter andra världskrigets och det gick upp för omvärlden att miljoner och åter miljoner människor mist livet i tyska koncentrationsläger så sade någon.
 "Idag står det klart att vi får frukta de som lyder lagen mer än de som inte gör det".




 Migrationsverket som gång på gång avslår ansökningar om asyl. Risken för att torteras igen är stor om man en gång blivit torterad. Vilket borde vara skäl till att bevilja asyl
Migrationsverket, den instans som borde ha störst erfarenhet och de bästa kunskaperna om mänskliga rättigheter beslutar om avvisning till länder där tortyr och dödsstraff förekommer. De verkar helst inte vilja prata om det. Och utreder främst skäl till deportation. Hur kan det vara möjligt?




 Finns det en sond från NASA som kan upptäcka en gnutta mänskligt hjärta i asylpolitiken? Snarare torde det finnas liv och mer samvete   på Mars ,

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera