tisdag 12 augusti 2014

Feminism

När det är valrörelse är alla feminister fast ser man lite och gnuggar på ytan så ser valrörelsen ut så här: män som delar andra mäns statusar på Facebook stora starka män sätter upp valstugor och står där i dessa valstugor- Städning och allt praktiskt det står vi kvinnor för . Kvinnor väljer inte underkastelse de sker då män tar för sig mycket mer. Det här är resultat av patriakala strukturer där män faktiskt kan bestämma hur mycket de vill ta för sig. Det räcker inte med varannan damernas normerna i vårt sätt att jobba tillsammans måste ändras. Allt som män säger i debatter måste inte delas tusen gånger på Facebook när kvinnors politiska liv inte syns alls.
Det finns mycket som behöver förändras och vi har bara börjat ändra på ramarna inte det på det stora som finns mellan ramarna.
Feminism är mycket mer än genus pedagogik vi får liksom inte hamna där för det patriakala förtrycket påverkar kvinnor i alla åldersgrupper äldre kvinnor som fattiga. Äldre kvinnor som behöver flytta till en lägenhet med hiss eller bottenplan kan inte det på grund av låg pension och blir fånge i sitt eget hem. Män har högre pension och mer pengar i plånboken och har ett val.
Samtliga vårdval gynnar män och diskriminerar kvinnor särskilt äldre kvinnor.

Vi har arbetat jätte mycket på strukturerna men vad hjälper det om man inte tittar på hur män i valberedningar , styrelser nämnder beter sig ?Vad hjälper det med hälften hälften om de män som sitter i en styrelse helt tar över?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar