måndag 12 december 2011

Lucia och SD

I helgen så paraderade extremhögern på mynttorget dels så skanderade de sitt hat mot invandrare men också hatet mot riksdagen och i förlängningen även demokratin.Det är Salemmarchen som nu flyttat in i stan  Sverige demokrater är vanligtvis inte med och inte denna gång heller iallafall inte officiellt deras ungdomsförbund hade nog ett visst deltagande. Sverige- demokraterna har ordnat egna demonstrationer under samma tema  den såkallade svenskfientligheten.
SD hade idag gapat och skrikit om att killar inte ska vara Lucia ursäkta mig men att de värnar så om en främmande tradition där en kvinna  från Syrakusa faktiskt vägrar att böja sig för övermakten sången är en italiensk fiskarsång allt annan än svensk. Kanske är det inte en jättepolitisk fråga om killar kan vara Lucia och kanske kan skolorna vara så genusutbildade att de faktiskt kan avgöra detta själva.
Något som däremot är ett politiskt ställningstagande är biståndets vara eller icke var och att en del av biståndet skall gå till kvinnorshälsa där kravet om kvinnors rättighet att själv bestämma över sin kropp om och när hon vill vara gravid och vem hon vill ha barn med. Reproduktivhälsa innebär lagliga och säkra aborter, Nu är SD ett antifeministiskt parti och tyckte inte att detta skulle stödjas trots. Innan de tog strid för Lucia skulle de kanske läst legenden där Lucia vägrar att gifta sig med en prins .
Den rasistiska ideologin är också kvinnofientlig i den mening att de inte vill att kvinnor är med och fattar beslut inte ens över den egna kroppen.
Demokrati innebär mer än att alla får bröla ut sitt budskap det handlar om att upprätthålla samtliga artiklar i konventionen om de mänskliga rättigheterna.

2 kommentarer:

  1. Har jag missat något? Sverigedemokraterna deltar inte i den s k Salemmarschen. Hade de en egen demonstration mot Lucia? Var, när?

    Mopsen

    SvaraRadera
  2. Ja du har missat poängen helt läs hela inlägget där det står att SD vanligtvis inte deltar öppet . SD har dock ett naziförflutet så ensklida medlemmar har deltagit eller deltar naturligtvis inte officiellt . Sara

    SvaraRadera