onsdag 23 november 2011

Salemmarsch i Gamla stan får motstånd – Metro

Salemmarsch i Gamla stan får motstånd – Metro
Nu har nationaldemokraterna bestämt sig för att Salem ligger lite off rent medialt så de planerar på allvar att ha en manifestation mot Svenskfientligheten i Gamla stan omkring Nobeldagen.

Ibland känner jag ett obehag och en trötthet när jag hör argument som att vi lever i en demokrati därför så har skrikande skinnskallar , Sverigedemokrater , nationaldemokrater rätt att demonstrera mitt framför världspressen och skrika ut sitt hat mot svarta, muslimer, judar , socialister .Under Sverige demokraternas landsdagar har de endast  en fråga som genomsyrar hela tillställningen Hur muslimer ska förhindras leva och bo i Sverige ? Det handlar om skolor om mat om moskéer om arbetsmarknad det vill säga utestängande av muslimer på arbetsmarknaden kriminalpolitiken. . I stort sätt alla inlägg under deras handläggning av motioner handlade om svenskar versus invandrare och hur svenskar då skulle komma till korta och om diskriminering av svenskar. De sprider sitt budskap på internet i kommentatorfält på bloggar
 När vi talar om demokratiska rättigheter så måste vi samtidigt tala om mänskliga rättigheter om allas lika värde om rätten till beskydd , om rätten till att få utöva sin religion och sin kultur. Konvention en om de mänskliga rättigheterna  måste ses som ett sammanhållet dokument och det får inte vara så att man godtyckligt tar ut några paragrafer och menar att det är demokrati och mänskliga rättigheter.

.


Tillbaka till Salem marschen så har tre antirasistsiska organisationer ansökt om tillstånd för mot demonstrationer samma dag  i Stockholm varav Ung vänster är en. Visst har extrem högern rätt att bröla ut sitt barbariska budskap men de måste också vara beredda på att det demokratiska förhållningssättet också ger andra rätt att säga emot  och det närmast är vår skyldighet. Det är vår skyldighet att informera om resterande paragrafer i konventionen om de mänskliga rättigheterna och att inte gradera eller göra någon paragraf mindre viktig.

Framtiden tillhör, förhoppningsvis, inte de som säger att de alltid har rätt utan de som har vett att förstå att de ofta tänker fel och har mod att tänka om Anna -Lena Lodenius

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar