onsdag 4 april 2012

Samlas mot rasism och främlingsfientlighet


Sven Lindqvist skriver " den rasistiska ideologin har som jag ser det , sin källa i ett behov av att legitimera våld och förtryck". Västvärlden och kolonialmakterna behövde en ursäkt för sitt våld och delade upp människor i raser men det räckte inte, de delade också upp människor  i olika värden och på så sätt legitimerades våldet och dödandet. Den vite mannen kunde ta land ta liv då han såg sig som en högre stående varelse. Rasismen var mycket omfattande i Europa och i hela västvärlden.  Sven Lindqvist beskriver hur en ung läkare i 1800-talets England for till Sierra Leone och efter att ha överlevt ett antal umbäranden kommer han hem  till England igen . Han besvarade dåtidens rasism som byggde på skallformens utseende med att tala om att alla skallben är olika och har inget med ras att göra. En annan fråga som ibland aktualiseras än idag är förlossningar som kan vara svåra eller lätta för alla kvinnor. Afrikanska kvinnor har inte lättare att föda barn än Engelska eller svenska. Det har med bäckenets storlek som är individuellt, om kvinnan är välnutrierad tränad och trygg det har inte med färgen på skinnet att göra.
Den rasistiska ideologin har även idag ett behov av att legitimera våldet hatet och förtrycket. Vad kan en antirasist göra; legitimera aldrig våldet och gå aldrig med på förtryck. Våga att ifrågasätta var kritisk sätt ditt finger under varje stavelse varje siffra och våga fråga.

Den 6e april så kommer nazister återigen skrika ut sitt hat på Kortedala torg och de kallar mitt älskade Kortedala för ett mångkulturellt experiment och de skyller mångkulturen för en brutal misshandel av en 61 årig man. Många svenskar såg misshandeln men det var ett somaliskt par som ingrep det handlade om mod och civilkurage kärnan i antirasismen att inte tyst se på.
 Pojkarna som sparkade är inte ett resultat av ett mångkulturellt experiment utan resultat av för lite kärlek, för få gränser en nedmonterad skola utan resurser, en social misär.
Någon frågade , hur ser de ut inuti? Hur ser den totala misären ut? Hur blev det så?
EXPO, föreslog en effektfull manifestation att vända ryggen mot rasisterna och jag anser det vara ett bra förslag VÄND DEM RYGGEN OCH TRO INTE på PRIMITIVA VÄRDERINGAR
Jobba för ett annat rättvisare samhälle och allas lika värde varje dag ! En annan värld är möjlig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar