söndag 16 juli 2017

Talet i juni

Vad är det för en tid, när ett samtal om träd nästa är brottsligt , eftersom det innebär tystnad om så mycket grymhet . Så skriver Bertholt Brecht om trettio talets Tyskland och så vill
jag göra Hamzes röst hörd .Pojken som sattes i förvar och sedan sattes på ett plan 
och där var hans timmar räknade . Där ingen vet om hans öde i Kabul . 


Kabul som nu är att betrakta som ett slagfält. Dit skickades han till ett blodigt inferno . En annan pojke Josef som suttit i för var och den 28e mars trots massivt motstånd mötte sitt öde.Josef skickades drogad till ett land som han aldrig satt sin fot i han lever där som de flesta andra som bott i Europa gömd i Kabul de ser att han levt i Europa så han kan inte gå ut. 
Zaki en ung man idag . Han kom till Sverige som barn 13 år gammal och deporterades en kall vinterdag till Kabul. Han  hade otur och gick rakt in i en explosion . En person som levt så länge i västerlandet får leva med att alla hör hans brytning . Zakis har inte ett liv inte utan varje dag är en kamp för överlevnad men inget liv med kvalitet.


Ja , det är ett brott att tala om träd för de blommande träden förstår inte grymheten och vem gör det ? 
Brecht var en politisk författare som stod upp mot de grymheter som pågick mot judar, fackföreningsledare, romer, präster och andra under andra världskriget nu har vi nya krig att stå emot blandannat i Afghanistan ett land med konstant krig i mer än trettio år. 
Vi ska därför inte tala om träd utan om Hamse ,Josef och Zaki om det våld de utsatts för och hur den svenska staten borde stoppat detta .
Vi barn av de stora projektekten som aldrig sett krig på nära håll måste veta och förstå att det är i Sverige som detta har hänt de blev utvisade på svenska flygplatser. Det är Sverige som brister i mänskliga rättigheter .


 Morgan och Stefan alla ni andra som sitter på beslut varför vill ni tala om träd när era besluts får sådana fruktansvärda konsekvenser? Är inte det brottsligt när Döden idag eller andra dagar möter ungdomar skickade från Sverige i Kabul
  Inga mer ungdomar i förvar mer i era fruktansvärda förvar inga flera flygplan med ungdomar med destination Kabul
Amnesti nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar