onsdag 22 mars 2017

Krigets Ansikte

Krigszoner är ett intressant begrepp och vad som händer i olika länder. Migrationsverket borde få Nobel fredspris för enligt dem existerar inga krig eller folkmord överhuvudtaget.
Nu stundar nya deportationer där svensk gränspolismed våld kommer föra ut personer till Afghanistan. Afghanistan ett land där väpnadkonflikt pågår ialla 23 provinser. Det är talibanerna som äger vägarna säger en ungdom jag känner. Du kan inte åka på vägarna. 

Väpnad konflikt är inget nytt i Afghanistan det är vardag sedan 30 år tillbaka. En generation som inte vet vad fred är . Migrationsverket tror inte på kriget som talibanerna för eller de grupper från Islamiska staten som blir allt starkare i landet. Den som återvänder får gömma sig att ha varit i väst är farligt.
  Det absurda är att Sverige ändå vill skicka tillbaka ungdomar dit. Till en verklighet som handlar om att gömma sig för att inte tillfångatas av talibaner eller IS eller omkomma i ett sprängattentat ?
Det är en mänskligrättighet att få leva men inte bara det utan även ett anständigt liv och ett anständigt liv för en ungdom oavsett om denne nått myndighetsåldern är inte att gömma sig i rädsla för att rekryteras av krigsherrar. Det är inte att leva isolerad pågrund av att talibanerna äger vägarna .
Det är inte vad som avses med mänskliga rättigheter utan detta handlar om att Sverige skickar unga och barn tillbaka till krig.

Isolering sprängdetonationer vägar som ägs av talibaner det är krig och krigets ansikte är grymt ska vi som civiliserade människor skicka människor dit? Migrationsverket låtsas som att detta krig inte finns nu är det upp till alla goda krafter att stå emot.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar