torsdag 19 januari 2012

Vänsterpartiet Storstockholm - Vänsterpartiet polisanmäler Stockholms läns landsting - Mynewsdesk

Vänsterpartiet Storstockholm - Vänsterpartiet polisanmäler Stockholms läns landsting - Mynewsdesk
Jag har tidigare skrivit om den köphysteri som råder och den rea som det moderatstyrda landstinget i Stockholm bedrivit för 600.000 kunde man få en vårdcentral som två år senare såldes för 20 miljoner till Capio. Det handlar tyvärr inte om en vårdcentral utan om många som sålts billigt och där privata riskkapitalbolag tjänar storkovan på vårdcentraler. Det är våra skattepengar som äts upp pengar som skulle gått till vård för den som behöver vård.
Moderaterna har lanserat begrepp som vård gallerior och inpräntat att det enda som är bra är valfrihet. Hur nu en patient kan göra ett val utan kunskaper om vilka medicinska metoder som har evidens att vara effektivast.Det vet inte en lekman utan de är hänvisade till reklam ett trevligt leende och löften om korta väntetider. Pengarna styr allt mer och den fria marknaden gör att Stockholms friskaste befolkning har i särklass flest vårdcentraler och flest specialist mottagningar och befolkningen i Botkyrka har två specialister och ungefär lika många vårdcentraler.
Det har funnits intentioner om att sjuksköterskor skulle kunna starta eget och höja sin lön och sin status så blev det inte. Det var många sjuksköterskor som startade eget men de blev snabbt uppköpta eller utkonkurrerade och gick i konkurs. Den mångfald som man hävdade att det fanns behov utav har ersatts av tre jättar Capio Aleris och Carema  de tjänar storkovan mest på förkylningar och kroniskt sjuka älder och personer med psykiatrsika funktionshinder får betala priset.
Skattepengarna gick inte till sjukvård den investering som Stockholms läns landsting gjorde när de en gång i tiden startade upp  och etablerade vårdcentralen reades ut till ett pris av 600.000 naturligtvis har uppbyggnaden och den höga kompetensen inom landstinget kostat mycket mer någon blev också rik på affären och det var inte skattebetalarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar