måndag 14 april 2014

Stilla veckan

Det är nog tio år sedan påskupproret tog form en grupp inom kyrkan och olika nätverk och organisationer runt om kring. Stilla veckan är för kristna en vecka för förlåtelse död och uppståndelse och den judiska högtiden pesach för frigörelse från förtryck.
 
Den stilla veckan måste ånyo bilda nätverk för mänskliga ´rättigheter och rätten till asyl. Om vi vill fortsätta kalla oss människor så måste vi stå upp för människorna som sitter på förvar de som gömmer sig i rädsla att skickas tillbaks.
 
Ghader som sitter i Gävle på förvaret. Hans fall uppmärksammas nu inte bara i svensk media regimvänlig media i Iran har skrivit om Ghader som kurdiskterrorist och en bild på Malin Björk där hon sades uppmana människor att rädda turkiska terrorister. Detta om något är en ny omständighet för det betyder att Ghader har en välgrundad fruktan för sitt liv om han skickas tillbaka.
 
Samtididigt hör jag att mitt parti har rekordhöga siffror i Sifos undersökningar men jag kan inte glädjas alls. Valrörelsen handlar inte om Ghader , den handlar inte om en utvisnings hotad tvååring den handlar om en massa annat men inte om flyktingar. Pratar om invandring det gör vi men då handlar det om antalet . Hur mycket inhumanitet tål Sverige och när slutar vi att kunna kalla oss människor? Den frågan är viktigt, att vi har blivit en stat och ett land som inte tillämpar mänskliga rättigheter längre.
En ödesfråga som vi inte vill snudda vid
 
 Mänskliga rättigheter och yttrande friheten förminskas till att bli försvar för Sverige demokraters rätt till att sprida sin invandrarfientliga politik om och om igen och vi dividerar yttrande frihet i timmar och låter sedan rasisterna prata fritt..
Det räcker inte, utan även nazister ska fritt få sprida sitt budskap trots att det handlar om grov rasism rent av förföljelse av vissa grupper.
Så här skriver flyktingarna .se

När ska vi börja prata om verkliga rättigheter som rätten till liv och hälsa rätten till asyl rätten till skydd.?
När blir dessa grundläggande mänskliga rättigheter frågor för våra parlament och våra politiker?
Stilla veckan har en tradition i att handla om rätten till fristad rätten till asyl rätten till beskydd.
Jag tror inte vi kan vänta längre utan vi måste igen börja organisera oss för en bred folklig rörelse för rätten till asyl.
Glädjande är att Sverigedemokraternas Sverige turné möter på motstånd från brandmän, rörmokare sjuksköterskor och då kallas vi vänsterextremister.
Jag är extrem mycket för rätten till asyl extremt emot rasism och vänster så gissa vad jag kallas!
Om vi ska kalla oss människor måste vi stå upp för Ghader , för Narges två år och hennes mamma och pappa. De kom hit för att de behövde skydd . Mänskliga rättigheter är för dessa och får aldrig förminskas att bli ett argument för att nazister ska få marschera på gator och torg
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar